10 enkla städningstips

2 maj, 2021 Av av webmaster

Gör städningen enklare, snabbare och roligare med dessa städningstips:

 • Kolla upp vad städfirma kostar
  Vad är det värt att få hemmet städat en gång i veckan? Med RUT-avdrag på 50 % blir det ofta billigare än vad många tror.
 • Flyttstäda och storstäda med kontrollista
  Vid de största städningarna är det mycket bra att ha en checklista. Då kan städningen delas upp på flera dagar utan problem. Markera på listan vad som är gjort – och se vad som finns kvar. Det blir även lättare för hela familjen att vara med och dela på sysslorna.
 • Podd-städning
  Ett mycket vanligt förekommande städningstips är att lyssna på en podd medan städningen pågår. Det gör att koncentrationen läggs på något annat en stund. För vissa kan det innebära att både städning och diskning bara går av farten.
 • Städprodukter av kvalité
  Varför stå och slita – när det kan gå lätt. Det finns flera olika städprodukter av en anledning… Dammsugare, mopp och olika rengöringsmedel. Oavsett så lönar det sig med kvalité.
 • Planera in städningen
  Att städa regelbundet innebär att städningen inte behöver ske så rejält varje gång. Vilken timme på veckan kan veckostädningen genomföras på?
 • Underlätta städningen
  Ännu ett vanligt städningstips är att se över förvaring och sortering. Genom att ha lådor, boxar, skåp och andra förvaringsutrymmen blir det lättare att hålla rent. Med färre saker framme blir det även lättare att damma, dammsuga och hålla rent.
 • Städa miljövänligt
  Idag finns det städprodukter som är miljövänliga oavsett vad som önskas städas. Det finns ingen anledning att påverka sin egen hälsa och miljön negativt. Sök efter produkter med Svanen eller annan miljömärkning.
 • Följ städbloggar
  Ett lite mer kreativt städningstips är att följa så kallade städbloggar. Det finns både privatpersoner och företag som regelbundet skriver om städning – utifrån flera olika perspektiv.

Dina egna städningstips…

Det finns mängder av städningstips på nätet. De allra bästa – är de som verkligen utnyttjas och gör städningen enklare och roligare. Ett alternativ kan därmed vara att skriva ner ett par städningstips och sedan testa dessa. De som inte ger önskat resultat läggs åt sidan varpå andra testas. Det kan till slut resultera i en egen lista på effektiva städningstips just utifrån det egna boendet och de egna behoven.