Besök en tandläkare i Solna – Få råd om tandslipning

2 maj, 2021 Av av webmaster

Det finns flera olika sätt att göra gula tänder mera vita. Detta med exempelvis tandblekning och tandslipning. Besök en tandläkare i Solna för att få råd om de individuella behoven – eller läs mer nedan där allmänna råd presenteras.

Estetisk tandvård

Med estetisk tandvård menas vård som gör tänderna fina men där detta enbart sker av estetiska skäl. Personen har inte ont eller någon skada utan det sker utifrån att personen vill ha snyggare tänder. Det innebär även att behandlingen inte omfattas av den allmänna tandvård som är kraftigt subventionerad i Sverige.

Varför blir tänderna gula?

En del personer får gula tänder mycket lätt – för andra händer det betydligt mer sällan. Det finns däremot flera saker som går att göra för att minska den gulnande ytan.

 • Tandborsta noga
  Tandborstning är A och O. Om tandläkaren anser att personen har dåliga tänder är det vanligt att en genomgång sker så att personen får ”en lektion” i tandborstning.
 • Sockerintag
  Socker är det som främst fräter och förstör våra tänder.
 • Småätande
  Vid varje tillfälle något äts påbörjas en syraattack på tänderna. Det är därför bra att undvika småätande.

Tandblekning eller tandslipning?

Tandblekning som kan utföras i hemmet – eller tandslipning som behöver utföras hos en tandläkare? Eller kan skalfasader vara ett alternativ? Besök en tandläkare i Solna för att få individuella råd helt utifrån förutsättningarna och önskemålen. Det finns tandblekningsmedel som kan köpas av konsumenter. På dessa produkter framgår hur de ska användas – men det är inte säkert det bästa alternativet. Den som känner sig osäker på vad som bäst bör tillfråga ett proffs. Risken är annars att behandlingen skadar mer än förbättrar.

Vad kostar fasad?

Skalfasader finns i komposit och porslin. Av dessa material är komposit billigast med ett pris på mellan 2000 kr och 4 000 kr per skalfasad. Väljs istället porslin kommer priset att hamna på 8000 kr till 12 000 kr per fasad. Vad som är bäst bör en tandläkare avgöra. Källa: Artikeln ”Är tandslipning ett alternativ?” – underrubrik ”Besök en tandläkare i Solna” på Vackertleende.se

Besök en tandläkare i Solna när…

 • Du har smärta
 • Vid frågor om tandvård, tandblekning, tandslipning
 • Du flyttat till Solna och därmed behöver skriva dig hos en tandläkarmottagning
 • Du har frågor om hur din individuella tandhälsa kan förbättras