Hemlarm – vad kan man få?

20 september, 2021 Av av webmaster

Allt fler väljer att skaffa hemlarm och kompletta system för att skydda sina hem. Dagens larmsystem kan vara riktigt avancerade och bjuder på både funktioner och finesser som säkrar hemmet på olika sätt. Med detta kommer också en ökad trygghet – både när man är hemma och när man befinner sig på jobbet så väl som på resande fot.

Ökad säkerhet – och trygghet

En sak som ett hemlarm kan erbjuda är en ökad säkerhet – men framför allt en ökad trygghet. Just trygghetskänslan är troligen en stor anledning till att många väljer att skaffa hemlarm, även om det såklart kan finnas många andra orsaker också.

Men att känna sig trygg i sitt eget hem är oerhört viktigt och att kunna gå och lägga sig utan oro lika så. Ett larm kan dessutom ge en ökad trygghet när man inte är hemma, vare sig det är under dom dagliga arbetstimmarna på jobbet eller om det är under en längre resa med familjen eller vännerna.

Olika funktioner och finesser för hemlarm

Ett hemlarm kan ha många olika funktioner och finesser och den som går i tankarna om att skaffa larm har säkerligen redan utforskat en del kring vad man kan få rent praktiskt. Systemen kan se ut på olika sätt, beroende på vilken typ av bostad man bor i samt vilka behov man känner att man har.

Nedan följer ett exempel på hur ett hemlarm kan se ut:

  • Inbrottslarm i form av vibrationsdetektorer
  • Larmpanel för att larma av och på
  • Brand, – och rökdetektorer
  • Kamera/kameror
  • Skyltar och dekaler som visar att bostaden är larmad

Väljer man ett larm som är direktkopplat till en larmcentral så går eventuella larm direkt dit. I dessa fall ingår ofta en röstenhet så att man kan kommunicera med larmcentralen direkt och vid behov skickas väktare ut.

Håll koll på hemmet från mobilen

Dagens moderna hemlarm kan alltså ha många olika funktioner och finesser och förutom just dessa kan man också få möjlighet att hålla koll på hemmet och larmsystemet direkt från mobilen. Man kan så ledes styra hela systemet från sin telefon, var man än befinner sig, vilket kan vara väldigt praktiskt.

Har man valt att ha kameror i sitt system kan man följa dessa i realtid och man kan även larma av och på direkt via telefonen, samt mycket annat.