Onlinelistan — ett stöd i onlinedjungeln

22 december, 2021 Av av webmaster

För en nystartad hemsida kan det vara svårt att generera trafik oavsett hur skickliga skribenter som arbetar med innehållet. Att det är svårt att synas är kanske inte så konstigt med tanke på att det finns så oerhörda mängder information på Internet idag. Den som vill sprida budskap inom politik, media eller samhälle kan många gånger ha svårt att nå genom bruset, och när man söker information är det svårt att veta vad som är opartisk fakta och vad som är fejk. Turligt nog finns det tjänster som skapar lite mer klarhet i djungeln, och där kommer Onlinelistan in i bilden. Genom att granska sajter så att de är äkta och följer lagar och regler skapar de ett urval av trovärdiga hemsidor, vilket underlättar både för webmasters och för den som söker information.

Kvalitativa granskningar sedan mer än ett decennium

Tack vare Onlinelistans konsekventa arbete för kvalitet, och listans tidiga närvaro på internet har en hög trovärdighet kunnat byggas upp kring de hemsidor som finns på listan. Detta har gett helt unika förutsättningar för de utvecklare som tagit fram sökmotorer, då det fanns en databas med referenser att nyttja. Om man fick fram träffar som stämde med Onlinelistan och dess föregångares register, då var koden väl skriven. Denna koppling innebär idag att hemsidor som är närvarande på Onlinelistan favoriseras av sökmotorerna, vilket i sin tur genererar ökad trafik till sajterna.

Tre saker att känna till om sökningar med sökmotorer

  • Sökmotorer letar efter de sökord eller faktorer som anges av användaren, och presenterar sedan de träffar som stämmer överens med sökfrasen. Alltså kan resultatet variera kraftigt beroende på hur sökorden formuleras, och även om de t.ex. stavas fel.
  • En smartare sökmotor kan hantera att användaren inte skrivit sin sökfras helt korrekt, vilket ger en mer dynamisk sökning. Detta görs utifrån vad som trendar på sökmotorn, och kan innebära begränsningar för den som söker efter ett smalare ämne.
  • Vill man söka efter den exakta frasen som skrivs in kan de flesta sökmotorer hantera det, och justeringen görs med några knapptryckningar eller med ett kortkommando. Detta räcker för att sökmotorn ska utesluta alla resultat som inte innehåller det exakta sökordet.